Lihatuotteet

Lyon tunnetaan Ranskan gastronomisena pääkaupunkina. Vaikka nykyään Lyon yhdistetään tähtikeittiömestari Paul Bocuseen ja hänen nouvelle-cuisine-keittiöön, kaupungin kulinaristinen maine
on syntynyt vuosisataa aiemmin perinneruoan ansiosta.

Lyonilainen keittiö on saanut alkunsa 1800-luvulla kun kaupunki
oli silkkiteollisuuden keskuksena. Silkkityöläiset pakkautuivat pieniin perheiden omistamiin bouchon-nimisiin bistroihin, joissa vallitsi kodikas ilmapiiri ja ruoka oli yleensä naisten tekemää.

Perinteinen lyonilainen ruokalista on keskitetty porsaanlihan ympärille, myös sisäelimiä käytetään erityisen paljon. Possussa
kaikki on hyvää. Tyypilliset ruoat ovat andouille (grillattu sisälmysmakkara), boudin noir (verimakkara), cervelas (raaka porsaanlihamakkara), quenelles (klimppejä erilaisilla kastikkeilla)
tai tête de veau (vasikanpää).

Liikkeestämme löydät laajan skaalan lyonilaisia lihatuotteita,
mm. raakamakkaroita pistaaseilla ja tryffeleillä, kestomakkaroita saksanpähkinöillä tai pippurilla.

Beaujolais'n seutu ei ole tunnettu pelkästään viinin ansiosta.
Sieltä tulee monia valikoimissamme olevia lihatuotteita, kuten ilmakuivattuja kinkkuja tai salami-makkaroita.

Korsikalaiset erikoisuudet ovat myös osa tuotevalikoimaamme.